Moblrn | Blog

Moblrn och Chefakademin inleder samarbete

Patrick Costow, Utbildningsansvarig Chefakademin

Chefakademin ägs av Ledarna och är ett samarbete mellan tidningen ChefIntermezzon och Mgruppen – tre aktörer som har lång och väldokumenterad erfarenhet av att utveckla chefer. 

Nu inleder Chefakademin ett samarbete med Moblrn för att lyfta in mobilen i utbildningarna.

– Coronapandemin har påskyndat vårt arbete med att erbjuda våra utbildningar på distans. Det är en stor omställning, men som skulle komma oavsett. Att mobilen är en viktig del i både pedagogik och distribution är en självklarhet, säger Patrick Costow, ubildningsansvarig på Chefakademin.

Skapa engagemang före, under och efter
Chefakademin använder Moblrn som en del i kursmetodiken på några av sina kurser. Det handlar om att skapa engagemang före, under och efter utbildningen. Under utbildningen fyller mobilen en viktig funktion för att förbättra lärandet med sk micro learning. Mobilen blir också ett interaktivt verktyg så att det händer något under kursen.När kursen sedan är slut används Moblrns app för att utvärdering, sammanfattning, inspiration, videos och quiz.
– Vi ser att det blir enklare att hänga med i kursen med hjälp av mobilen. VI får en annan interaktivitet och tillgänglighet. I slutändan blir effekten bättre, säger Patrick.

Stor nytta och dessutom kostnadseffektivt
Att mobilen har en plats i framtidens utbildning råder det inga tvivel om, anser Patrick Costow.
– Jag ser en massa områden för den här produkten. Att kunna få ut utbildningar och upprätthålla kompetensen internt och externt är enormt viktigt för företag. Genom att göra det mobilt ökar man både effekt och gör det kostnadseffektivt. Jag ser också en stor nytta i att utbilda sina kunder och återförsäljare kring ett företags produkter. Här finns det mycket pengar att tjäna och spara!

Vi på Moblrn kan inte annat än att hålla med! Vi är mycket glada över samarbete med Chefakademin! Läs gärna den här artikeln om mikrolärande som Chefakademin publicerat.https://chefakademin.se/rata-ut-glomskekurvan-med-hjalp-av-mobilen/