Moblrn | Blog

Moblrn flyttar Saint Gobains produktutbildningar till mobilen

Björn Berlin.jpg

Det svenska EdTech-företaget Moblrn erbjuder marknadens enklaste verktyg för företag och organisationer som själva vill skapa utbildningar för mobilen. Nu tecknar bolaget ett omfattande ramavtal med Saint Gobain, en av världens ledande byggmaterialleverantörer. Med Moblrn ska Saint Gobain utbilda säljare i byggvaruhandeln i Sverige för fyra olika varumärken.


Saint Gobain tillverkar ett stort utbud av innovativa lösningar för byggbranschen. I Sverige marknadsförs och distribueras varumärken som Isover, Weber, Dalapro och Gyproc till byggvaruhandeln. En stor utmaningen är att hålla säljkåren på byggvaruhusen uppdaterade kring Saint Gobains befintliga och nya produkter. Vanligtvis reser bolagets tekniska projektledare ut till varuhusen löpande och håller utbildningar för personalen.
Anders Ek är teknisk chef för betongvarumärket Weber som är ett av de varumärken som ska använda mobila utbildningar för säljkåren i byggvaruhusen. Han ser stora effektivisering genom att flytta in utbildningen i mobilen istället för fysiskt besöka varuhusen.
– När vi besöker butiker för att utbilda säljkåren kring våra produkter och system är det svårt att få med alla på utbildningen. Butikerna har svårt att avvara säljare som egentligen ska möta kunderna och vi upplever att det ofta blir ineffektivt när vi inte når hela säljkåren, säger Anders Ek.
Smart utbildning via mobilen

Nu tecknar Saint Gobain ett avtal med Moblrn för smart utbildning via mobilen för fyra olika varumärken i Sverige. Saint Gobain har sedan tidigare använt Moblrn för sitt varumärke Gyproc vilket varit lyckosamt och utbildningen har nu rullats ut i åtta olika länder.
– Saint Gobain är ett företag där en mobil utbildning verkligen gör nytta. Alla säljare i varuhusen har tillgång till en mobil och genom att dela upp utbildningen i små mikrokurser når vi ut till fler på ett mer effektivt sätt. Det ska bli spännande att följa upp effekten av att nå ut till fler med produktutbildningar, säger Anders Börde, vd för Moblrn.
Gyproc ökade kunskapen om gipsskivor med 42 procent

Sedan tidigare har Moblrn använts av Saint Gobain-varumärket Gyproc. Genom att flytta utbildningen av bolagets nya produkter och system till appen nådde Gyproc fler säljare bland bolagets olika återförsäljare i detaljhandeln. Återkopplingen från kursdeltagarna var positiv, framförallt för att utbildningen var enkel och mer tillgänglig jämfört med andra utbildningar. Resultat av utbildningen visar att tryggheten i säljsituation ökade med 37% och kunskapen om produktkategorin gipsskivor 
ökade med 42%.


För mer information:
Anders Börde, vd Moblrn: 0733-099 003
Se även www.moblrn.com