Moblrn | Blog

Med kunskap säljer vi bättre – utbildning i mobilen är här!

Skärmavbild

I den dagliga driften saknade Per Delborn och Lars Runius utbildningar i praktisk butikskunskap för stora grupper av medarbetare. Att jobba i en butik innebär 100-tals beslut varje dag – många av dem påverkar resultatet på sista raden.

Vår fasta övertygelse är att butiker blir mer framgångsrika om alla har en högre kunskap kring vad som är viktigt för att driva en butik. Det är bakgrunden till “Butik - Så funkar det”. Vi vill skapa självgående medarbetare som är kunniga inom butiksdrift, förklarar Per Delborn.

Under 2020 grundade Per och Lars Improved Retail och började skissa på olika utbildningskoncept och i slutet av året var grundkurserna i praktisk butiksdrift framtagna.

Utbildningarna är utvecklade tillsammans med en referensgrupp av medarbetare, butikschefer och handlare. Målsättningen med kurserna är att “alla ska göra det vi har kommit överens om att göra”. Om alla har rätt grundutbildning kommer butiksarbetet bli mer effektivt, förklarar Lars Runius.

- Lars Runius, Improved Retail

Upplägget kring kurserna fick ett bra mottagande hos de ICA-handlare de provade idén på. Men det saknades en dimension för att effektivisera utbildningen.

Vi var alla överens om att utbildningen måste nå alla medarbetare, men utmaningen är att många av dem inte sitter framför en dator. Att åka runt och hålla utbildningarna på plats är inte speciellt effektivt så vi letade efter en lösning där medarbetarna kunde ta del av utbildningen i sin vardag på ett enkelt sätt, berättar Lars Runius.

Per och Lars fick då kontakt med Moblrn och bitarna föll plötsligt på plats. Moblrn  tillhandahåller en mycket användarvänliga plattform för att kunna skapa mikro kurser i mobilen . Genom Moblrn fick “Butik - Så funkar det” ett mobilt gränssnitt och kunde designa kurserna som mikrokurser, vilket blev ett enkelt och relevant format för all butikspersonal. Nu kan alla ta del av kurserna via sina mobiler.

Nu kan handlaren snabbt hålla alla medarbetare uppdaterade med ett urval av kurser. I appen hittar medarbetarna aktuella utbildningar som de enkelt kan delta i när de själv har tid och möjlighet. Det handlar om standardiserade kurser som enkelt anpassas till butikens förutsättningar. Allt via sin mobil! säger Per Delborn.

Nu pratar grundarduon med kedjor och ICA-handlare i hela Sverige och säljer in det nya mobila utbildningskonceptet som bygger på Moblrns plattform. Responsen hittills har varit överväldigande positiv! Många vill säkra upp kunskapen för exempelvis kommande sommarjobbare.

Som en av kunderna, Lina Lindblad på ICA Supermarket Norrskenet säger: Vi behöver ständigt utveckla våra medarbetare. Att dom får göra det i mobilen känns självklart, lätt och roligt.ICA Handlare Lina Lindblad och Davis Larsson

ICA Handlare Lina Lindblad och Davis Larsson

Vill du också utbilda din personal inom dagligvara ? Kontakta Improved Retail för mer info.

Har du ett kurs innehåll och önskar skapa nya intäkter  för dig eller ditt företag. Ta kontakt så berättar vi hur du kan komma i gång ? Kontakta Moblrn.  Eller gå till partner.moblrn.com