Moblrn | Blog

Intervju med John Brown

Copy of Björn Berlin (1).jpg

Moblrn sat down for a brief interview with John Brown, International Training Manager for Saint Gobain Central Marketing Team. He visited Stockholm to discuss microlearning with Moblrn founder Anders Borde. Watch the video interview (it’s a little noisy due to background noise at the hotel lobby) or read below.

Vad har fört dig till Stockholm den här veckan?

Jag har arbetat med Anders Börde på Moblrn. Vi har pratar om våra planer kring mikrolärande under 2019.

Varför är mikorlärande rätt utbildningsmetod för ert företag?

Jag tycker att det kompletterar våra befintliga utbildningsinitiativ; fysiska utbildningstillfällen och e-learning. Jag tycker att mikrolärande är ett innovativ sätt att ta utbildning till nästa nivå.


Kan du nämna några av fördelarna med att utbilda med hjälp av mikrolärande?

Jag tycker att mikrolärande tillhandahåller ett innovativt sätt för utbildning. Framförallt eftersom våra medarbetare kan utbildas när de är på språng och när det passar dem vilket är bekvämt för dem. Det är en förbättrad metod för utbildning och jag tycker att det omdefinierar utbildningsbegreppet - utbildning för framtiden.

Vad är din vision när det kommer till att rulla ut mikrolärande i organisationen?

Jag vill visa organisationerna i de olika länderna jag jobbar för vad fördelarna med mikrolärning är. Många av våra organisationer skickar sina medarbetare till kursgårdar där de spenderar 2, 3, 4 eller till och med en hel dag för att pratar om ett specifikt ämne. Mikrolärande tillåter oss att erbjuda samma utbildning men i en hemmamiljö till en lägre kostnad. Tack vare att utbildningen sker under korta tillfällen under en längre tid, det är nästan som en droppande kran - tror jag att kursdeltagarna tar till sig kunskapen mycket bättre.

Vilka är de främsta fördelarna med Moblrn?

Jag gillar verkligen tanken på att medarbetarna faktiskt kan lära sig medan de är på resande fot, men de kan också lära sig vid frukost eller kanske medan det tar en kopp kaffe på förmiddagen eller till och med utbilda sig sent på kvällen innan de går och lägger sig. Jag tycker också att det finns ett verkligt incitament för eleverna att ta till sig kunskap eftersom modulerna bara är 5-10 minuter långa. Det betyder att eleven verkligen kan anpassa utbildningen till sin egen arbetssituation. När jag tänker på att det bara tar mig 5-10 minuter för att slutföra en utbildningssmodul, tror jag att det finns ett verkligt incitament för att människor vill slutföra den utbildningen.